EKO OKUL PROJEMİZ BAŞLIYOR

Proje Koordinatörü Gülsüm ŞIK GÖKÇEN okul müdürü Hasan KÜÇÜK'e ve meslektaşlarına Eko Okul Programıyla ilgili bilgi verdi.Çevre Eğitim Vakfının yürüttüğü "EKO OKULLAR" projesine ilk defa bu yıl başvurduk ve okulumuzda Çöp-projeyi Çöp-Atık,Geri Dönüşüm konusu üzerinde çalışarak uygulayacağız.Eko-Okullar Programı okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımla proje uygulayıcısı okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar. Projenin öğrencilere ve okula bir çok katkısı vardır.Öğrencilerde çevre duyarlılığı gelişir,yeni bir gruba katılıp işbirlikçi çalışma yeteneğini geliştirir,bağımsız düşünüp karar alır.Sorunlara çözüm bulmaya çalışır vb.katkılar sağlayarak okula katkısına değinecek olursak öğrenciler okulu benimseyerek sahiplenir,okulda tertip düzen temizlik gelişir,su ve elektirik tasarrufu sağlar,projeyle okul uluslar arası tanınır ve projeyi 2 yıl başarılı şekilde uygulayıp gerekli görevleri yapan okullar yeşil bayrakla ödüllenidirilir dedi.Ayrıca proje kapsamında her ay en temiz sınıfın belirlenerek "Bayrağın" verileceğini belirtti.Projenin yıllık çerçeve planını öğretmenlerimize dağıtılarak;Eko Tim'de görev alacak öğrenci isimlerini belirledik.Eko İlkemizin ne olacağı konusunda öğrencilerimiz küçük olduğu için öğretmenlerimizle sohbet ederek belirledik.Eko İlkemiz"HER ATIK ÇÖP DEĞİLDİR;AZALTIN,KULLANIN,GERİ DÖNÜŞTÜRÜN!" olarak belirledik.

07-10-202307-10-202307-10-202307-10-202307-10-202307-10-2023