EKO OKUL Programımıza Destek Olan Megasaray Hotel/ Megasaray Club Belek Otel Müdürlüğünden Okulumuza Ziyaret

Megasaray Hotels/Megasaray Club Belek Otel 'in Sürdürülebilirlik Grup İnsan Kaynakları Müdürü Latife Kozan - Kalite Müdürü Leyla Toprak Köse, Eğitim ve Gelişim Yöneticisi Emrecan Kırca, Psikolog & Eğitim Görevlisi Ufukcan ARSLAN  okulumuzu ziyaret ederek proje hakkında bilgi alarak okulumuzla birlikte neler yapabilecekleri hakkında istişarede bulundular.Proje etkinliklerimiz hakkında bilgi verdik.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında EKO TİMİ ağırlamak istediklerini belirttiler.Birlikte çömlek atölyesi,ahşap boyama atölye çalışmaları yapabileceklerini anaokuluna özel okul bahçesinde çimlendirme ya da çiçek ağaç dikme çalışmalarına katılabileceklerini belirttiler.Projemize katkılarından dolayı Okul Müdürümüz Hasan KÜÇÜK Grup İnsan Kaynakları Müdürü Latife Kozan - Kalite Müdürü Leyla Toprak Köse'ye teşekkür belgesi ve plaket vererek okulumuz adına teşekkürlerini sundular.


23-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-2024yaptıkları açıklamada şu bilgileri verdiler; “Gelecek nesillerin doğaya duyarlı, çevre sorunlarına çözüm üretebilen bireyler olmasını sağlamak bizim için çok önemli. Otel olarak çevre eğitimine, sürdürülebilirlik konusuna karşı çok duyarlıyız. Eğitime çok önem verip, gönüllü olarak okullarda uygulanan projelere destek oluyoruz. Bu işbirliğiyle çocuklara sürdürülebilirlik konusunda bilgi vermek ve onları motive etmek istiyoruz.” dediler.

Serik Dr.Gülşen-Dr.Baki Özpınar Anaokulu Müdürü Hasan KÜÇÜK ise şu bilgileri verdi; " Megasaray Hotels/Megasaray Club Belek Otel 'in destekleriyle okulumuzda Eko Okul projesini uygulamaktayız. Birlikte yapacağımız etkinlikler için Eko Tim ekibi ve koordinatör öğretmenlerimiz heyecanla bekliyorlar.  Yaptığımız etkinlikler sayesinde çocuklar, doğaya ve canlılara daha duyarlı bir şekilde yaklaşıyorlar.Sürdürülebilir bir çevre için okulumuzda neler yapabiliriz konusunda istişarede bulunduk. Megasaray Hotels/Megasaray Club Belek Otel Genel Müdürlüğüne ve okulumuza gelerek bizleri onurlandıran ekibinize teşekkür ediyoruz dedi.”

Proje kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler arasında çevre temizliği, geri dönüşüm atölyeleri ve ağaç dikme etkinlikleri bulunuyor. Megasaray Hotels/Megasaray Club Belek Otel ve Serik Dr.Gülşen-Dr.Baki Özpınar Anaokulu, birlikte çalışarak geleceğe dönük umutla bakmak istiyorlar.

Eko-Okullar Programı Nedir? ÜZERİNE KONUŞULDU.“Proje koordinatörü ve Müdür yardımcısı Gülsüm ŞIK GÖKÇEN proje ile ilgili şu bilgileri verdiler:

Eko-Okullar Programı, Avrupa Eğitim Programından geliştirilip ”Çevre Eğitimi” ve “Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitim” konularında küresel modele dönüşmüş bir programdır. Programın Kökeni 1992 Rio Dünya Zirvesi’nin çıktılarından olan Gündem 21’e dayanmakta olup; ülkemizde ise 1995 yılından beri Eko Okullar Programı Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından koordine edilmektedir. Okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar. Program, okullarda ISO 14001/EMAS üzerine kurulmuş bir çevre yönetim sisteminin uygulanmasını da sağlar. İlçemizde EKO OKUL Programını uygulayan tek anaokulu olmaktan dolayı gururluyuz. 2 Yıl “çöp-atık, Geri dönüşüm konusu" üzerine çalışmalar yapacağız. Çevre eğitimi ve Çevre Duyarlılığı konusunda okulöncesi dönemden başlayarak öğrencilerde çöp-atık geri dönüşüm konuları üzerine çeşitli etkinliklerle bilişsel, duyuşsak ve davranışsal kalıcı izler bırakmayı hedefliyoruz. Şimdiye kadar eko timimizle kendi geri dönüşüm kutularımızı tasarladık, geri dönüşüm malzemelerinden kumbaralarımızı, müzik aletlerimizi tasarladık, su ve enerji tasarrufu konusunda söyleşiler, dramalar vb. birçok etkinlik uygulamalarımızı öğrenci merkezli ve aktif katılımıyla gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin örneğin Şubat ayı konumuz “Nasıl bir dünyada yaşamak istersin? Sorusunu yönelterek önce öğrencilerin düşünmelerini, planlama yaparak, problemlere çözüm yolları bulmalarını ve fikirlerini arkadaşlarıyla paylaşarak iletişim becerilerini geliştiriyoruz. Çizdikleri resimlerle de hayal dünyalarını ve yaratıcılıklarını geliştiriyoruz. Velileri de sürece dâhil ederek aylık broşürler hazırlayıp bilgilendirme yapıyoruz. Artık malzemelerle oyuncak yapımı çalışmasında orijinal ürünler tasarlayan veli ve öğrencilerimizi de kutluyoruz dedi. Ayrıca okulumuzda geri dönüşüm ve su, elektrik, kâğıt kullanımı konusunda da tasarruf sağlandığını belirterek sürece ortak olan ve okulumuza gelerek bizlere “sürdürülebilir bir gelecek ve çevre için” her konuda destek olacaklarını belirten Megasaray Hotels/Megasaray Club Belek Otel Genel Müdürlüğüne ve yetkililerine tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz dedi.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin

Etiketler :EKO OKUL PROGRAMI,


  Beğen | 1  kişi beğendi